domotica

Domotica

!

MediaCenterWorld in samenwerking met:

Entertainment

Steeds meer krijgen we te maken met een overvloed aan software voor de entertainment wereld. DVD films, CD's SACD etc zijn zaken die steeds vaker te zien en te horen zijn in een huiselijke omgeving. Opslag en daarna het vinden wordt door het groter worden van uw eigen archief moeilijker. Laat staan het even snel vinden van die film voor vanavond! Ons systeem zorgt voor het aanwezig zijn van alle muziek en video zaken op de plek waar u wilt. Living of in de keuken of in de slaapkamer. U bepaalt het!

Lekker onderuit, even niets aan uw hoofd. Laat die ene, onvergetelijke film maar beginnen. Op een groot scherm, of met uw eigen beamer, met superieur geluid en zonder hoestende of pratende medebezoekers. Uw bioscoop thuis. Of toch even het internet op om een Weekendje weg te boeken? U zegt het maar!

Beveiliging

Op afstand uw eigen domein beheren! Dat kan mbv oplossingen van Home Autotainment Benelux. Middels camera's kunt u bij onverwachte beeldveranderingen een melding krijgen per SMS of zelfs MMS op uw mobiel. Een email of de beelden laten opnemen. Uw voordeur en/of achterdeur bewaken vanaf uw thuiskantoor! Zaken die bedraad en draadloos dag en nacht in het systeem verwerkt kunnen worden.

Heb ik een lamp aangedaan? Staat de televisie uit? Een veilig gevoel is meer dan een beveiligingsinstallatie. Met Home Autotainment gaat u ontspannen een avondje uit.

Geef uw zorgen uit handen en vertrouw op uw eigen digitale bewakingsservice, 24 uur per dag.

Gemak

Vele zaken zijn te vinden in het huis van toekomst, bij ons is dit te vinden in het "huis van het heden" Alle zaken te beleven. Het HAB systeem zorgt voor het aanleveren van alle zaken op de locatie in de woning waar het thuis hoort. Recepten, muziek, TV programma, zaken die ideaal zijn in een keuken. Volledig surround systeem volledig weggewerkt in de living, levensecht groot scherm? Zaken die u bepaald en hedendaags mogelijk zijn. De grote mate van flexibiliteit maakt het systeem betaalbaar voor een stand alone omgeving of tot een multiroom automated systeem.

De oven met vers stokbrood alvast verwarmen voordat je thuiskomt, de gordijnen automatisch sluiten, alvast een romantisch muziekje aan en nog even mailen dat de bezorgservice nog een flesje wijn en een pizza brengt.

Uw gemak is de zorg van het systeem, uw zorg is het vleugje romantiek.

Computer en Multimedia

Het hart van het systeem draait om een geavanceerd computernetwerk die ervoor zorgt dat de juiste informatie naar de juiste plek wordt verstuurd. Zaken als beveiliging worden uiteraard volledig geintergreerd zonder uw omkijken.

Zonder computer is ook uw woning niet compleet. En aangezien vaak iedereen tegelijk wil internetten, en u de vakantiefoto’s ook aan uw vrienden op breedbeeld wilt laten zien, zorgt een eigen huisnetwerk voor een goede verbinding tussen de hele familie.

Ondertussen worden alle bestanden veilig opgeslagen op de server. Zo raakt er niets kwijt en blijft uw archief compleet.

Communicatie

Het telefoonsysteem wordt volledig geintegreerd in de meest gebruikte communicatie portalen. Dit heeft een sterk voordeel, het gebruiksgemak. Met èèn agenda, èèn kennis en vriendenlijst belt u vanaf uw scherm, waar u ook staat. Het systeem zorgt voor de rest, ook uw voice mail afhandeling vindt via dezelfde portaal plaats. Zelfs de fax wordt op deze wijze afgehandeld.

Een uurtje bellen met een verre vriendin? Of gewoon een keertje bellen op het moment dat het u uitkomt. De voicemail kun je wereldwijd via internet afluisteren dus thuisblijven hoeft niet. Alhoewel het natuurlijk wel heel aantrekkelijk is… Toch maar een film kijken vanavond?

 


 

Totaal Integratie & Bediening

De laatste jaren zijn we overspoeld met vele nieuwe zaken die ons genot in en rondom huis vergroten. Niet zozeer deze zaken maar de gebruiksvoorwerpen zorgen voor een verandering van ons interieur.

Home cinema is een fantastisch belevenis. Heerlijk ontspannen waarbij het hele gezin moet kunnen entertainen. Dankzij de laatste technieken kunt u uw films en muziek waar dan ook in huis bekijken zonder kasten vol met DVD's of CD's. MmediaCenterSystemen zorgen voor een esthetisch aanblik en beschikbaarheid van toch al uw applicaties, waar dan ook.

 

Uw verlichting, beveiliging etc..., uitgebreide beschrijving vindt u hier verderop de pagina zorgt voor verdere samenwerking tussen alle gekoppelde systemen. Mooi maar hoe gaan we dit bedienen?

 

De grootste zorg die onstaat door al deze nieuwe technieken, toepassingen en integratie is de bediening. Hoe ga ik alles vanuit een centrale aansturing bedienen? En moet ik weer iets anders leren voor de tv als middels de bediening op de slaapkamer. Home Autotainment Benelux BV zorgt voor een naadloze integratie van alle bedieningsmogelijkheden voor uw woning.

 

Ook uw kantooromgeving, boardroom en bedrijfsomgeving zijn met eigen specifieke wensen door ons te realiseren. Energiemanagement, klimaatbeheersing, toegangscontrole, bewaking zijn essentiele onderdelen hierin.

huisautomatisering

Home Automation Integratie

Home Autotainment Benelux realiseert in uw woning of bedrijfsruimte een bundeling van alle gewenste systemen. Of het nu gaat om beveiliging of communicatie of entertainment of automation, verlichting en CV. Access control, alle zaken zijn te integreren met als voordelen:

1. een user interface. Of u de CV bediend vanuit uw kantoor of vanuit huis, een en dezelfde interface.

2. mogelijkheden tot het distribueren van zaken zoals muziek, films, vooraf opgenomen programma's.

3. aansturen van uw totale verlichting vanuit elke ruimte.

4. toegangscontrole vanuit elke ruimte met de hoogste mate flexibiliteit.

5. vrijheid van het delen van entertainment. Heeft u ooit gedroomd over het vervolgen van uw droomfilm vanuit bad?

6. genieten van een totale automatisering, gebruiksgemak en bedieningsgemak.

7. anyplace, anytime, anywhere, het gemak van een huisautomatiserings systeem.

.

uitneembaar touchscreen

Bediening

Het bedienen van het totale systeem kan middels de volgende oplossingen:

*de losse oplaadbare afstandbediening

*In de muur ingebouwd vast touch screen

*In de muur uitneembaar touchscreen met eventueel tafelsteun voor opladen

*eenvoudig muurbedieningspaneel

*iPad

*iPhone

*Elke willekeurige windowscomputer of notebook

*knoppen of schakelaars door het huis heen

 

Verlichting
Alle verlichtingsarmaturen in en om de woning worden aangesloten op het systeem om een optimaal comfort te krijgen. Ook de stopcontacten waar schemerlampen zijn aangesloten, moeten in het systeem geschakeld zijn. Om bepaalde verlichtingssferen te creëren, zullen een aantal armaturen worden uitgerust met dimmers.
Mogelijkheden voor de verlichting:
* comforttoetsen: aan / uit / dimmen / tijdgeschakeld / vertraagd aan of uit

* schemerschakelaar: schakelt het licht aan wanneer het buiten begint te schemeren.

* timers: om lampen op bepaalde tijdstippen aan of uit te schakelen.

* bewegingsdetector: het licht gaat aan wanneer er iemand binnenkomt.

* magneetcontact: bv. het licht in de kast gaat branden wanneer u de kast opent.

 

Verwarming en koeling
U verhoogt uw comfort door de verwarming of de airconditioning te laten sturen door uw levensritme, door de omgevingstemperatuur of door elke andere gewenste parameter.
Mogelijkheden:
* sturen en regelen per zone en/of tijd, alsook met comforttoetsen (bv. 'welterusten-toets', 'huis verlaten-toets')

* aansturen van de open haard (op gas)

* technisch alarm: bij een storing of een lek.

* opname verbruik: van gas

 

Ontluchting
U kunt de ontluchting een lokaal sturen zoals u wilt. Bijvoorbeeld: de douchecel wordt ontlucht wanneer het licht er aan gaat. Een andere mogelijkheid is het koelen met 'intelligente verluchting'. Stel dat het in de zomer 's nachts buiten koeler wordt dan binnen, dan zal het systeem automatisch het interieur beginnen te koelen door buitenlucht aan te voeren. Een interessante mogelijkheid voor de wintertuin, de wijnkelder, en talrijke industriegebouwen!

 

Alarm
Bij de koppeling van het alarm met het systeem is het mogelijk om alle gegevens uit de centrale te halen en hier actief op te acteren. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Enkele voorbeelden:
* grafische visualisatie van het alarmsysteem

* bij alarm: schakelen, melding via luidsprekers, melding met sms-bericht

 

Camerabewaking
De camera's worden geactiveerd wanneer zich iemand in het gezichtsveld bevindt. De camerabeelden zijn op te roepen op het tv-scherm of het touchscreen. Wanneer u 's nachts een camera selecteert, schakelt het systeem op de geselecteerde plaats het licht aan.

 

Toegangscontrole

Sleutels zijn overbodig met het systeem! Individuele badges openen deuren en ontwapenen tegelijkertijd het alarm.
Bijkomende mogelijkheden:
* andere acties, zoals verlichting en verwarming inschakelen

* gedifferentieerde badges, waarbij voor bepaalde personen bepaalde deuren gesloten blijven (bv. onderhoudsmonteurs)

* tijdregistratie (bv. de uren van de werkster)

* koppeling aan het geheugen met de videobeelden

Ook zonder het systeem met badges kan het systeem een waardevolle hulp zijn bij het bedienen (vergrendelen, ontgrendelen, signaleren van de 'toestand' van de deur,..) van de elektrische sloten op uw deuren.

 

Video en audio
Met huisautomatiserings systeem kunt u uiteraard ook uw audio- en video-installatie bedienen. Het wordt zelfs makkelijker: de multifunctionele afstandsbediening van het systeem vervangt alle afzonderlijke afstandsbedieningen.

Het systeem is hiervoor compatibel met:
* Alle merken. Dit maakt het voor u mogelijk om ook bestaande apparaten te blijven gebruiken.

* Home Cinema met multimedia apparatuur

*Alle overige Infra rood, RS232 en IP aanstuurbare apparaten zijn aan te sturen.

 

Intercom en videofoon
Wanneer iemand aanbelt, rinkelen de telefoons in huis, verschijnt het beeld van de bezoeker op uw tv of het touchscreen, uw beeldtelefoon. Van de bezoeker aan de deur wordt ten slotte een foto bewaard, met vermelding van uur en datum.
 

 

Telefonie
De telefonie kan volledig worden geïntegreerd in het systeem.
Mogelijkheden:
* geheugen van de laatste inkomende oproepen

* bediening vanop afstand

* nummerherkenning en melding wie opbelt, zonder dat u opneemt

* sms versturen

* programmering en controle vanop afstand

*bellen vanuit het systeem via het internet met Voice over IP of DECT toestellen


Zonnewering, rolluiken, overgordijnen

Het systeem helpt u om de temperatuur aangenaam koel te houden zonder dat u ernaar moet omzien.
Mogelijkheden:
* zonmeting: rolt de zonnewering uit en/of laat de rolluiken neer

* windsnelheidsmeting: rolt de zonwering in bij te harde wind

* schemerschakelaar: doet de overgordijnen en/of de rolluiken dicht

* timers: voor tijdgestuurde bediening

 

Tuinberegening
U kunt uw tuin automatisch laten besproeien d.m.v. een klok en een sensor, bv. tijdens een droge periode kan elke drie nachten gedurende x minuten uw tuin beregend worden.
 

 

Sanitair
Zelfs het sanitair kunt u door het systeem laten bedienen.
Mogelijkheden:

* bad vullen

* toilet bediening

* sauna of stoomcabine

* zwembadsturing

meridian

home autotainment benelux

home autotainment benelux

home autotainment benelux

 

 

meridian

 

 

 

home autotainment benelux

 

artsound