poppetje_ehbo_doos

Hoe maak ik de keuze voor mijn MediaCenterSysteem, waar moet ik op letten en wat heb ik nodig

MediaCenterWorld begrijpt als geen ander dat de keuze voor het maken van een MediaCenterSysteem erg lastig kan zijn.

 

Waar moet ik op letten, wat heb ik nodig, wat zijn de mogelijkheden ?

 

Wij gaan u dat op deze pagina allemaal uitleggen zodat u heel eenvoudig en veel sneller tot de juiste keuze kunt komen !

Voordeel van deze pagina en de uitleg is dat als u geen tijd of geen zin heeft om op een Demo te komen u middels onderstaande uitleg tóch tot een keuze kunt komen als u nu nog helemaal niet weet wat u moet doen of wat u nodig heeft of moet kiezen.

Veel van het hieronder vermelde wordt namelijk ook tijdens een demo letterlijk met de klanten besproken. 

Als u onderstaande helemaal heeft gelezen bent u eigenlijk al een heel eind op de hoogte van alle “ins & outs”

 

Om heel eenvoudig tot een voor u “passende” keuze te komen gaat u als volgt te werk:

 

1)         Het systeem mag, als dat áán is, niet in een afgesloten ruimte worden ondergebracht. Dit betekend simpelweg dat de voorzijde van de ruimte waar het systeem eventueel “in” komt te staan in ieder geval geheel open moet zijn (als het systeem "aan" is)

2)        Bekijk waar het systeem komt te staan, zodat u de maximale afmetingen van de buitenzijde van het systeem kunt bepalen.

            Neem hierbij de volgende vrije éxtra benodigde ruimte in acht;

            a) 5 Cm áchter het systeem (ivm. aansluitingen)

            b) 5 Cm aan de linkerzijde (ivm. koeling)

            c) 5 Cm aan de rechterzijde (ivm. koeling)

            d) 5 Cm aan de bovenzijde (ivm. koeling)

De vermelde afmetingen onder a t/m d dient u dus van de maximale ruimte die u ter beschikking heeft áf te halen zodat het maximale formaat van het systeem uiteindelijk over blijft.

3)        Zodra u bovenstaande maatvoering heeft berekend kunt u bekijken of het eventueel mogelijk is een “small” systeem te kopen, mits u deze systemen mooi vindt natuurlijk.

Als u liever een wat groter en zeg maar “normaal” of “extreme” model wilt, kunt u kijken welke behuizing van de normale of extreme systemen binnen uw maximale maatvoering past. Let wel dat enkele “small” systemen net zo goed kunnen presteren als de extreme systemen !

4)        Als u een systeem met een aanraakscherm wilt (Touchsysteem) dient u rekening te houden met het volgende:

Als het systeem láger komt te staan dan borsthoogte moet u géén touchsysteem kopen. Simpelweg omdat de bediening van het systeem verre van praktisch is omdat u dan moeten bukken of, nog erger, op de knieën moet om het toch paneel te kunnen bedienen. Dit moet u gewoon niet willen………..

5)        Als u tóch een touchscherm wil maar het systeem komt wat te laag te staan, kijkt u dan eens naar de mogelijkheid voor een systeem zónder touchscreen met daarbij een “los” en apart touch screen. Bijkomstig voordeel hiervan is ook nog dat u het losse touchscreen op een andere locatie kunt neerzetten of ophangen, dus óók in het leefgedeelte zodat u het systeem veel eenvoudiger kunt bedienen. U hoeft dan niet náár het systeem toe J

Houd u er wel rekening mee dat een los touchscreen met een VGA kabel aan het mediacenter dient te worden aangesloten (!) Deze kabel mag gerust een lengte hebben van 20 of 30 Mtr.

6)        De keuze voor het “soort” systeem hangt in grote lijnen ook af van het feit of u één TV-tuner of méér dan één TV-tuner wilt gaan gebruiken.

            De gehele “Basic” en “Basic Touch” is geschikt voor maximaal één (dubbele) tuner.

            De gehele “Extreme” en “Extreme Touch” is geschikt voor méér dan 1 (dubbele) tuner.

7)        Als u uw keuze heeft kunnen maken in de 3 verschillende “lijnen” te weten; Small, Basic en Extreme, is het handig om te weten dat de verschillen in de prijzen niet gebaseerd zijn op de hardware in het systeem. De prijsverschillen tussen alle systemen in één lijn zijn uitsluitend gebaseerd op de verschillende behuizingen en het feit of er een afstandsbediening, Display en eventueel kaartlezer in zit. De behuizing van systeem 1 is het goedkoopste en zo is de behuizing van het systeem helemaal onder aan de pagina het duurste. Verder zijn er absoluut géén onderlinge verschillen mbt de hardware in het prijsverschil.

8)        Bij alle systemen op onze website vindt u op de hoofdpagina bij alle systeemlijnen bij de systemen zelf al enkele vermeldingen staan. Dit zijn de belangrijkste systeemeigenschappen.

Op de detail pagina is bij elk systeem ook aangegeven of er een afstandsbediening bij zit en zo ja wat voor type (mét of zónder muisfunctie)

Verder kunt u achter de tekst: “behuizing” lezen of het systeem over een display beschikt, eventueel een kaartlezer heeft en of het een “Multi” afstandsbediening heeft (met muisfunctie)

Ook kunt u op deze pagina lezen of het systeem uit voorraad leverbaar is of dat deze “op bestelling” leverbaar is (dit kunt u direct zien aan het "stoplicht" met groene, oranje of rode kleur) Als laatste wordt alle aanwezige en “standaard” hardware die het systeem heeft vermeld in de tabel bij de systeem details.

9)        Als u het systeem heeft gekozen dat qua “uiterlijk” en formaat het beste bij u past klikt u vervolgens op de knop "Meer Details / Bestellen"

10)       Aangekomen op de pagina van het systeem van uw keuze gaat u verder bepalen welke specifieke hardware u wilt en welke eventuele opties u nog als extra wilt meenemen in de bestelling.

Hetgeen u in “ieder” geval moet aangeven is natuurlijk de kleur van de behuizing (als deze in meerdere kleuren leverbaar is) Ook dient u aan te geven of u het systeem door MediaCenterWorld wilt laten voorzien van een volledig geïnstalleerd en geconfigureerd softwarepakket inclusief alle plugins en de door MediaCenterWorld uitgebalanceerde configuratie. Ook kunt u een keuze maken voor wélke tuner u bij het systeem wilt nemen.

            Alle overige vermelde mogelijkheden zijn “opties” en zijn “persoonlijk” in te geven.

11)       Vindt u het niet belangrijk dat het systeem geheel stil is, dan hoeft u niet voor de optie stille processorkoeler en stille voeding te kiezen, hoewel de voeding natuurlijk wel het “hart” van het systeem is en de professionele en ook stillere voeding wel veel betrouwbaarder is dan de “standaard” gebruikte voeding.

De keuze van de SSD schijf is “persoonlijk” bij alle Basic systemen en is van belang als u een stil en vooral VEEL sneller systeem wilt.

Bij de extra harde schijven geeft u aan of u er extra schijfruimte bij wilt. Wij adviseren in ieder geval en ten strengste om bij de keuze van een SSD schijf altijd één extra harde schijf mee te nemen. Reden hiervoor is dat wij op alle systemen met de keuze van een SSD schijf enkele “tweaks” zullen uitvoeren. Dat kan alleen als u ook voor minimaal één extra harde schijf kiest. Diverse windows mappen zullen dan worden verplaatst naar deze 2de schijf waardoor het systeem ook daadwerkelijk snel blijft en de SSD schijf ontlast waardoor hij ook fris en dus snel blijft.

12)     Bij gebruik van een SSD en 1 of meerdere TV-Tuners is minimaal 1 extra harde schijf "VERPLICHT" omdat TV-opnamen en de Live-TV buffer nóóit naar een SSD geschreven mogen worden!

13)       Het is het beste om de internetaansluiting “bekabeld” dus met een “vaste” kabel aan te sluiten. Dit vanwege de snelheid van de internetverbinding maar zeker ook met de verbinding naar bijvoorbeeld NAS of andere netwerkschijven en systemen in hetzelfde netwerk.

Als het écht niet anders kan is een draadloze verbinding natuurlijk wel mogelijk maar wij raden dit ten zeerste af. Ook al moet u wat extra werk (laten) uitvoeren omdat er een gat geboord moet worden of andere extra ingrepen dan nog adviseren wij om dat gewoon te doen.

14)    Vergeet niet om na het bestellen van het MediaCenterSysteem eventuele randapparatuur zoals externe harde schijfen (USB, NAS) een Touchscreen en een eventuele speakerset, enz. nog apart te bestellen via de knop "Producten"

 

Tot zo ver de uitleg en keuzemogelijkheden voor het bepalen van een voor u zo “passend” mogelijk systeem.

Wij hopen dat deze uitleg u helpt met de keuze voor het juiste systeem ?