versus-versus

MediaCenter Versus Streamer, wat zijn de verschillen ?

Wat zijn nu daadwerkelijk de verschillen tussen een MediaCenter en een Streamer ?

 

Veel mensen denken (vaak ten onrechte) dat zei voldoende hebben aan een normale, simpele en dus goedkope streamer in de woonkamer aangesloten op de TV en denken dat ze daarmee álles kunnen doen. Dat is echt niet het geval en maar al te vaak blijkt dan goedkoop=duurkoop te zijn !

Een Streamer is leuk voor die mensen die met de Streamer geen TV willen kunnen kijken en opnemen en die een NAS of andere externe schijf gekoppeld hebben aan de Streamer en waarvandaan ze "content" kunnen streamen. Maar veel verder dan dat kom je echt niet met een Streamer. Het blijft allemaal erg oppervlakkig met een Streamer.

 

Een MediaCenter met Windows en software zoals MediaBrowser en/of XBMC heeft veel meer mogelijkheden dan een streamer.

Dat verschil zit echt niet alleen in wel of geen Live TV en alle daarbij mogelijke interactieve opties.

De GUI (bediening mbt. de software) is beter, de uitbreidingsmogelijkheden zijn beter (plugins, skins,...) de codec ondersteuning is beter (exotische codecs, ondertitels,...) en bovendien zit je niet met een crappy CPU opgescheept die vaak te traag is om (Wireless) 720p te streamen of om GUI's vloeiend te renderen, laat staan 1080p materiaal (!!)

Ook de mogelijkheid tot het spelen van Games is er vaak niet.

Wil je een goede streamer dan moet je vaak al naar de veel duurdere categorie en is een MediaCenter niet heel veel duurder en heb je echt véél meer mogelijkheden.

Een “normale” streamer heeft ingebakken software welke nóóit meer aangepast kan worden en dit is dan direct het grote verschil en voordeel van de streamers die wij aanbieden omdat deze met Windows MediaCenter kunnen worden besteld en daarmee is er helemaal niets dicht getimmerd en kun je alle kanten op (ook de goeie ;-)

Wel blijft bij een streamer (ook met Windows) altijd het feit dat deze in het geheel niet of nauwelijks uit te breiden zijn ivm. de erg kleine behuizing. Je bent hierin dus héél erg beperkt !

Met een MediaCenter is het tevens mogelijk om deze, middels speciale software (die bij het Extreme Softwarepakket wordt meegeleverd) binnen en buiten het netwerk (dus ook over IP) in te zetten voor het uitvoeren van interacties met andere computers, laptops, tablets, smartphones (iPhone, Android, Windows Phone) iPad, iPad, enz.

U kunt dan de volgende acties uitvoeren via de MediaCenter en evt. vanaf een NAS ed:

 

1) Foto's bekijken

2) TV-Opnamen programmeren

3) TV-Opnamen bekijken

4) Muziek beluisteren

5) Films bekijken, zelfs in Full-HD (MKV, AVI, DiVX, VOB) Dit kan dus ook met je mobiele telefoon !!

 

De (Power) Streamers van MediaCenterWorld zijn met name uitermate geschikt zijn voor bij de 2de, 3de, 4de TV.

De (Power) streamers die wij aanbieden met Windows en MediaCenter en op een andere locatie dan de woonkamer staan, kunnen via het bestaande netwerk (liefst "bekabeld") content vanaf een bestaande MediaCenter of NAS heel eenvoudig streamen naar de TV op die locatie. Ook behoort dan de mogelijkheid tot het kijken van TV-Opnamen (welke opgeslagen zijn op een andere locatie binnen het netwerk) tot de mogelijkheden (iets wat met een goedkope streamer dus absoluut niet kan)

 

Wilt u echt géén beperkingen tegen komen en het onderste uit de kan kunnen halen ook zónder beperkingen (ook op later termijn) dan ontkomt u niet aan de aanschaf van een MediaCenterSysteem !

 

Het is natuurlijk aantrekkelijk om te besparen op de uitgave maar bedenk dan wel dat u ook bespaard op de mogelijkheden...............