anysee_n7

Anysee NetwerkTuner, hoe werkt dat ?

Let op: Anysee Kabel Netwerktuners zijn sinds half 2013 niet meer te koop en Anysee satelliet Netwerktuners zijn sinds half 2014 niet meer te koop. Er wordt géén ondersteuning meer gegeven op de Anysee tuners (welke dan ook)

 

De Anysee NetwerkTuner(s) wordt(en) rechtstreeks op de router aangesloten zodat deze direct binnen het netwerk kan worden opgenomen waardoor de Live-TV stream binnen het netwerk “direct” bereikbaar is en óók draadloos.

Op élke Mediacenter, PC, Laptop, Nettop, Windows-Streamer of elke andere machine waar Windows 7 op draait kan deze stream, na het configureren binnen mediacenter, direct worden opgepakt waardoor Live-TV kijken en opnemen mogelijk wordt gemaakt. Ook is het mogelijk om dit te doen met Windows MediaPlayer of VLC-Player op élke (andere) Windows machine.

 

Om de Live-TV stream beschikbaar te stellen aan alle andere netwerkcomponenten, ofwel alle “Mobiele Devices” (SmartPhone, iPhone, iPad, enz) dien je op één (hoofd)computer (dat kan de MediaCenter zijn) de bijgeleverde en hieronder vermelde software te installeren zodat deze (hoofd)computer de verbinding van de tuner binnen het netwerk kan opzetten (DVBLink server & DVBLink Connect! Server)
Zodra je binnen het netwerk met één of meerdere Mobiele Devices TV wilt kijken en/of opnemen dient de (hoofd)computer áán te staan (!)
Uiteraard kan er bijvoorbeeld ook één Server dusdanig geconfigureerd worden dat deze 1 of meerdere tuners activeert binnen het netwerk en in de meterkast (of andere ruimte) wordt geplaatst bij de router.
Het spreekt dan vanzelf dat deze Server áán dient te zijn bij gebruik van de tuner(s) binnen het netwerk.

 

élke netwerktuner dient apárt met een vaste verbinding aan de router te worden aangesloten, zorg dus voor voldoende aansluitingen en kijk hier van te voren naar.
Bij gebruik van één tuner binnen het netwerk dient élk apparaat naar dezelfde zender te kijken. Als één apparaat de tuner van zender laat wijzigen zullen ook alle andere apparaten waarmee op dat moment gekeken wordt deze zenderwijziging ondergaan.
Met andere woorden; als men met meerdere apparaten naar meerdere verschillende zenders wil kijken dient een evenredig aantal tuners aanwezig te zijn.
Praktisch voorbeeld: met 2 tuners kan op 2 verschillende plaatsen naar 2 verschillende zenders gekeken worden en tegelijkertijd kan op een of meer andere plaatsen beide zenders worden opgenomen.
Het "kijken" kan met álle hieronder vermelde apparaten.

 

Met de NetwerkTuners is het mogelijk om Live-TV & Digitale Radio (vanaf Satelliet, Kabel of Digitenne) inclusief EPG (Elektronische Programma Gids) te streamen via het netwerk naar;

 

Mediacenter, PC, laptop, Nootbook, Netbook met naadloze integratie binnen Windows MediaCenter óf XBMC

én naar de volgende apparaten, al geeft MediaCenterWorld hier geen enkele garanties voor (!)
iPhone (3G, 3GS, 4)
iPad & iPad2
Windows Mobile devices met Windows Mobile 7 of hoger
Android SmartPhone (OS 2.2 of hoger)
Alle DLNA devices binnen hetzelfde netwerk
Playstation 3
XBOX
Boxee Box
Mac of Linux (icm. Boxee)

En kan het eventueel ook worden afgespeeld middels:
Hardware & software UPnP cliënt
Cyberlink PowerDVD (vanaf versie 9)
Nero ShowTime 4
XBMC

 

Lees meer over de ondersteunde aanbieders op deze pagina

 

Daarnaast kan de N7 op zichzelf al overweg met boxee , VLC mediaplayer en Mplayer zonder enige vorm van software

 

Alle Netwerk Tuners worden geleverd met:

- DVBLink for Anysee ( volledige versie )
- DVBLink server in volledige licentie met bovenstaande

- DVBLink Connect! Server ( om via xbox, tablets , fones en upnp op mediaplayers te kijken ) in een 20 dagen probeer versie.

 

Met andere woorden: wij betalen de eerste 2 pakketten en u, indien u dat wilt, de laatste.
De eerste twee pakketten zijn voldoende voor gebruik met mediacenter, VLC en de Njoy-Player.
Connect! Server is alleen voor mobile / tablet / upnp etc.

Meer info, bij interesse, kun je inzien op de volgende website: http://www.dvblogic.com/

 

Verder is het ook mogelijk om de “normale” Anysee interne of USB tuners middels bovenstaande software via het netwerk beschikbaar te stellen vanaf de MediaCenter op het gehele lokale netwerk met DVBLink TV-Source

Op deze manier kunt u vanaf één locatie ook op meerdere plaatsen binnen het netwerk gebruik maken van de tuners welke op de MediaCenter zijn aangesloten.

De MediaCenter dient dan vanzelfsprekend wel áán te staan.

 

Let wel: het blijft een feit dat met één tuner op meerdere locaties ook maar naar één zender tegelijk gekeken kan worden !

U dient daarvoor wel ook de DVBLink software aan te schaffen.

Voor gebruik op alléén windows apparaten volstaat DVBLink for Anysee icm. DVBLink server.

Als u óók wilt kunnen streamen naar Mobiele Devices dient u op de MediaCenter ook DVBLink Connect! Server te installeren om de stream beschikbaar te stellen voor de Mobiele Devices.

Let wel dat dit laatste enorm wat rekenkracht van de MediaCenter vereist omdat de MediaCenter het signaal ook nog moet transcoderen om deze geschikt te maken voor de Mobiele Devices, iets wat met de NetwerkTuners niet nodig is en direct in de NetwerTuner al plaats vindt.

Gaat u dus met meerdere apparaten binnen het netwerk Live-TV kijken vanaf de tuners die aangesloten zijn op de MediaCenter dan kunnen wij nóóit garanderen dat dit helemaal vlekkeloos zal verlopen. U dient er dan rekening mee te houden dat, door zware systeemprocessen, de stream van tijd tot tijd artefacten kan vertonen. Ook dit is met de N7 Netwerktuners niet aan de orde.