connector-coax-male-haaks-g

Aansluiten van de tuners ==> LET OP: Dit zijn de voorwaarden hoe u de Coax kabel MOET aansluiten

Vóórdat u met een MediacenterSysteem TV kunt kijken dienen een aantal zaken in orde te zijn.

 

Bij Kabeltuners (DVB-C en DVB-T) zijn dat de navolgende punten:

 

1)         U dient een goed signaal op het mediacenter aan te brengen. Het signaal “gemeten bij het aansluitpunt” Direct op het AOP (Abonnee Overname Punt) dient tussen de 62 en 72dB te bedragen. Dit kan alleen gemeten worden met professionele apparatuur en kunt u niet zelf meten. Helaas komt er wel eens een te laag signaal bij sommige woningen binnen, houd er daarom rekening mee dat als er wat fout gaat met het opzetten van het signaal het kán zijn dat de signaalwaarde die de woning binnenkomt wellicht te laag is (bijv. oxidatie in de verdeelkast buiten op straat) In zo’n geval moet je dan de provider laten komen om de signaalsterkte in de buitenkast bij te laten regelen of te verbeteren.

2)         Sluit de tuners met professionele massieve coax kabel met kabelkeurmerk aan. KOKA799 is de beste kabel. Deze heeft een massieve kern en zorgt voor een veel beter beeldoverdracht dan de goedkope "normale" coax kabel of die met soepele kern die doorgaans in de meeste huizen aanwezig is/was. Als uw huis (nog) beschikt over flexibele simpele Coax kabel mag en kunt u deze absoluut NIET gebruiken en MOET u die vervangen door kabel met keurmerk.

3)        U dient de juiste connectoren te gebruiken, gebruik daarom ook altijd professionele metalen “F-Connectors” en géén kunststof  “rommel” è een slechte connector kan meer storing veroorzaken dan 100 meter kabel.

 

4)        Bij complete HTPC’s, welke u bij MCW heeft gekocht, bent u VERPLICHT om op de Female connector van de tuner de meegeleverde male verloop connector te gebruiken tbv. aansluiting naar massieve kabel. De Male connector op de Digital Devices tuners zijn uitgangen waarvan wij ten zeerste afraden deze te gebruiken om door te lussen (!)

 

5)        Als u met méér dan 1 Tuner werkt is het de bedoeling om elke (dubbele) tuner APART aan te sluiten met ieder een eigen kabel vanaf het punt waar de kabel het huis binnen komt en dan met een professionele (Hirshmann) metalen splitter aan te sluiten (bijv.: 1 ingang /3 uitgangen) of vanaf een versterker die tevens als splitter fungeert.

 

6)         Als u met een “splitter” moet werken om het signaal op te splitsen gebruik dan een “Hirshmann” (of vergelijkbare) metalen professionele splitter (dit is een vereiste voor goed signaal) Gebruik géén goedkope kunststof stekkers of splitters! Er mag maar één splitter worden gebruikt en deze dient zich te bevinden DIRECT bij het hoofdaansluitpunt, daar waar de kabel het huis binnen komt.

 

7)        Ongebruikte uitgangen van versterkers, verdelers en splitters moeten altijd afgesloten worden met afsluitweerstanden

 

8)        Bij gebruik van een MediaCenter i.c.m. een Tuner én een TV met ingebouwde Tuner (of een andere “losse” Decoder) kunt u “op eigen risico” het signaal zo kort als mogelijk bij de Tuner met een professionele splitter opsplitsen naar de Tuner en de TV Tuner of decoder, zodat u deze beide apparaten met één kabel vanaf het hoofdpunt kunt aansluiten. Gebruik in geen geval de uitgang van de tuner in de HTPC.

Let wel: MCW geeft géén ondersteuning op deze aansluitwijze.

 

9)        Gebruik géén signaalversterkers voor de tuners als de kabellengte vanaf het aansluitpunt minder dan 20Mtr is.

Dient u tóch een versterker te gebruiken, gebruik dan een versterker die een bereik heeft van 850MHz of hoger. De meeste oude versterkers halen deze waarde niet, houd hier rekening mee en kijk dit dan ook kritisch na! 

 

10)      De coax kabel mag NIET meelopen met internet (UTP) en/of 220Volt kabels, hij mag deze alléén “kruisen”

 

11)       Het internetsignaal dient te werken om de gids (tijdens de configuratie) te kunnen downloaden. Werkt de internetverbinding (nog) niet dan is het ook niet mogelijk om de setup uit te voeren !

 

12)       Houd u er gelieve rekening mee dat het kán voorkomen dat bij het opstarten van een PC/HTPC met Digital Devices Tuners het systeem zijn signaal met de tuners soms niet opbouwt. De Leds op de Tuner, CI-Module of Bridge kaart knipperen dan of er is slechts 1 LED aan i.p.v. 2. Normaal moeten deze continu branden. U dient het systeem dan helemaal uit te schakelen en weer opnieuw aan te zetten. Dit kan komen omdat de huidige UEFI Bios zo snel is dat de kaart soms niet de mogelijkheid krijgt om zijn “Handshake” met de PCIe Bus op te bouwen naar de FPGA chip van de kaart. Dit probleem is ons bekend maar hier is helaas geen oplossing voor. Het enige dat u kunt proberen is een Bios update waarna u bij de PCIe instellingen (PCIE Compliance Mode of PCIe LinkSpeed) de instelling op GEN1 zet.

 

 

Mocht het signaal niet in orde zijn dan dient u de kabelaansluiting of het signaal daarvan te controleren/verbeteren.

U kunt géén signaal ontvangen of zenders scannen als bovenvermelde niet in orde is. Wat kan er fout gaan:

 

1)   U gebruikt “standaard” Coax-Kabel ?

       U dient een “massieve” Coax-Kabel te gebruiken van deugdelijke kwaliteit met kabelkeurmerk.

2)    U dient de kabel naar het MediaCenter zo kort mogelijk te houden.

3)    Het gebruik van “standaard” budget splitters is niet toegestaan.

4)    U dient de juiste connectoren te gebruiken, gebruik daarom ook altijd professionele metalen “F-Connectors”.

 

Let op: al het hierboven vermelde is van het uiterste belang voor een goed en betrouwbaar signaal.

Een Tuner heeft minimaal 75% kwaliteitssignaal nodig.

 

 

 

Bij Satelliettuners (DVB-S) zijn dat de navolgende punten:

 

1)         Sluit de tuners met professionele massieve coax kabel met kabelkeurmerk aan. KOKA799 is de beste kabel. Deze heeft een massieve kern en zorgt voor een veel beter beeldoverdracht dan de goedkope "normale" coax kabel met soepele kern die doorgaans in de meeste huizen aanwezig is/was. Als uw huis (nog) beschikt over flexibele simpele kabel mag en kunt u deze niet gebruiken.

 

2)        U dient de juiste connectoren te gebruiken, gebruik daarom ook altijd professionele metalen “F-Connectors” en géén kunststof  “rommel”

 

3)         Digital Devices tuners hebben 2 aansluitingen omdat het 2 aparte tuners zijn. Beide tuners dienen APART vanaf de LNB op de schotel aangesloten te worden.

 

4)        Bij satelliet (DVB-S) geld dat als u de tuner als “enkele” tuner gebruikt, wat gewoon kan, u wel een splitter bij de aansluiting dient te gebruiken om tóch beide tuners aan te sluiten.

Gebruik dan een metalen professionele splitter met 1 ingang en 2 uitgangen.

De reden dat dit nodig is, is als volgt: Windows MediaCenter en MediaPortal gebruiken bij een dubbele tuner één tuner voor het Live-TV signaal en de 2de tuner om te scannen en TV-opnamen te maken.

            Als u slechts één tuner aansluit kan er van alles fout gaan !

 

5)        Gebruik géén signaalversterkers voor de tuners als de kabellengte minder dan 30Mtr is.

 

6)        Ongebruikte uitgangen van versterkers, verdelers en splitters moeten altijd afgesloten worden met afsluitweerstanden

 

7)        De coax kabel mag NIET meelopen met internet (UTP) en/of 220Volt kabels, hij mag deze alléén “kruisen”

 

8)        Het internetsignaal dient te werken om de gids (tijdens de configuratie) te kunnen downloaden. Werkt de internetverbinding (nog) niet dan is het ook niet mogelijk om de setup uit te voeren.

 

Mocht het signaal niet in orde zijn dan dient u de kabelaansluiting of het signaal daarvan te controleren/verbeteren.

U kunt géén signaal ontvangen of zenders scannen als bovenvermelde niet in orde is. Wat kan er fout gaan:

 

1)    U gebruikt “standaard” Coax-Kabel ?

       U dient een “massieve” Coax-Kabel te gebruiken van deugdelijke kwaliteit met kabelkeurmerk.

2)    U dient de kabel naar het MediaCenter zo kort mogelijk te houden.

3)    U dient de juiste connectoren te gebruiken, gebruik daarom ook altijd professionele metalen “F-Connectors”.

 

Let op: al het hierboven vermelde is van het uiterste belang voor een goed en betrouwbaar signaal.

Een Tuner heeft minimaal 75% kwaliteitssignaal nodig.

 

Natuurlijk is het met de Digital Devices tuner(s) mogelijk om (i.c.m. DVBLInk) uw eigen netwerk Live-TV Server op te zetten.
Als dit systeem aan staat op de momenten dat u er gebruik van wil kunnen maken is het ook mogelijk om op elk moment van de dag met een Tablet en/of SmartPhone Live-TV te kijken, TV-opnames terug te kijken en natuurlijk ook TV-opnames te plannen.

Let u er bij het opzetten van een dergelijk systeem wel op dat ALLE vaste netwerkaansluiting, en dan bedoelen we met name de router maar ook de netwerkaansluiting van het te gebruiken systeem dat als server dienst gaat doen, een 1Gb netwerkaansluiting hebben. Zowel de bekabeling (kleur volgorde volgens de 568B norm) als de netwerkaansluiting MOETEN van het 1Gb type zijn. Ook is het van belang dat de router niet alleen een 1Gb router is maar dat deze ook "Full-Duplex" is. Dit is een techniek die er voor zorgt dat de router zowel kan ontvangen als ook kan doorsturen op "hetzelfde" moment. Routers die "Half-Duplex" zijn kunnen dat namelijk niet.