kodi

Kodi wat is dat ?

Als u op de hierboven geplaatste knop klikt kunt u een impressie zien van hoe Kodi eruit ziet als u het door MediaCenterWorld laat installeren. Ook als u een Extreme Software Pakket bij uw MediaCenterSysteem neemt zal Kodi eruit zien zoals achter deze knop vermeld !

Wat is Kodi ?

 

XBMC (voorheen Xbox Media Center) is een opensource-mediacenter, compatibel met verschillende besturingssystemen. Het werd oorspronkelijk geschreven voor de Xbox, maar later kwamen daar versies bij voor Windows, Mac en Linux. Sinds versie 9.04 ondersteunt Kodi het Xbox platform niet meer. Kodi is de opvolger van de voorheen populaire Xbox Media Player.

Kodi ondersteunt een variatie aan multimediaformaten en beschikt over functionaliteit zoals een afspeellijst, audiovisualisaties, diashows en weersverwachting. Daarnaast zijn er ook diverse uitbreidingen die beschikbaar worden gemaakt door derden. Als mediacenter kan Kodi de meeste audio- en videobestandsformaten afspelen, alsmede afbeeldingen weergeven van welke bron dan ook, zoals: cd's, dvd's, USB-geheugendrives, het internet, en via het LAN. Kodi komt voort uit een hobby die gebezigd werd door vrijwilligers in hun vrije tijd. Het programma wordt niet geproduceerd, goedgekeurd of gesteund door Microsoft.

Door de rekenkracht van moderne hardware voor PC's, is Kodi nu in staat om HD-content te decoderen tot 1080p. Hiermee wordt de beperking van de originele Xbox-versie van de Kodi vermeden. De nieuwe versie van Kodi is dan ook in staat HD in het formaat Matroska (MKV) af te spelen waarbij Kodi gebruik maakt van DXVA (DirectX voor Video van Microsoft), hierdoor wordt bij het afspelen tijdens het decoderen de GPU gebruikt van een nVidia- of Ati-videokaart waardoor het afspelen veel vloeiender zal verlopen, hierdoor behoort het hinderlijke stotteren als een ondertitel wordt gebruikt tot het verleden.

 

Kodi uitbreiden

 

Kodi is uit te breiden met allerlei extra functionaliteiten; dit gaat via plug-ins. Zoeken en installeren van plug-ins kan vanuit Kodi zelf. Er zijn plug-ins speciaal voor video, muziek en foto's. Er zijn plug-ins die automatisch de juiste ondertitels bij films zoeken en plug-ins die de gezongen tekst bij muziek zoeken en tonen. Er zijn ook plug-ins voor Uitzendinggemist.nl, Youtube, diverse buitenlandse TV-zenders en trailers van de nieuwste films en spellen. Ook kun je met Kodi muziekplug-ins honderden, zo niet duizenden, radiozenders van over de hele wereld beluisteren. Met een foto-plug-in kun je foto's bekijken van bijvoorbeeld Flickr.com.