xbmc

MediaCenterWorld - xbmc, xbmc streamer

Wat is XBMC ?

XBMC (voorheen Xbox Media Center) is een opensource-mediacenter, compatibel met verschillende besturingssystemen. Het werd oorspronkelijk geschreven voor de Xbox, maar later kwamen daar versies bij voor Windows, Mac en Linux. Sinds versie 9.04 ondersteunt XBMC het Xbox platform niet meer. XBMC is de opvolger van de voorheen populaire Xbox Media Player.

XBMC ondersteunt een variatie aan multimediaformaten en beschikt over functionaliteit zoals een afspeellijst, audiovisualisaties, diashows en weersverwachting. Daarnaast zijn er ook diverse uitbreidingen die beschikbaar worden gemaakt door derden. Als mediacenter kan XBMC de meeste audio- en videobestandsformaten afspelen, alsmede afbeeldingen weergeven van welke bron dan ook, zoals: cd's, dvd's, USB-geheugendrives, het internet, en via het LAN.

Door de rekenkracht van moderne hardware voor PC's, is XBMC nu in staat om HD-content te decoderen tot 1080p. De nieuwe versie van XMBC is dan ook in staat HD in het formaat Matroska (MKV) af te spelen waarbij XBMC gebruik maakt van DXVA (DirectX voor Video van Microsoft), hierdoor wordt bij het afspelen tijdens het decoderen de GPU gebruikt van een nVidia- of Ati-videokaart waardoor het afspelen veel vloeiender zal verlopen, hierdoor behoort het hinderlijke stotteren als een ondertitel wordt gebruikt tot het verleden.

Bij MediaCenterWorld kunt u een XBMC streamer kopen die u rechtstreeks aan de TV via de HDMI kabel aansluit.
De XBMX streamer “streamt” al uw media (vanaf interne of externe schijf, NAS (NetwerkSchijf) of harde schijf van een andere PC) en toont deze op de TV.
De XBMC streamer geeft audiosignalen rechtstreeks via de HDMI kabel door aan de TV speakers of via de optische uitgang (mist aanwezig) of analoge uitgang aan een eventuele aparte versterker.
Bij MediaCenterWorld koopt u al een complete Fanless XBMC streamer vanaf slechts € 199,00
Deze XBMC streamer is dan gebaseerd op de bekende Raspberry Pi hardware.
Ook configuraties met zwaardere hardware en moderne en zelfs High-End systeem behuizingen (ook erg klein en eventueel volledig Fanless) zijn denkbaar !

Wilt u nóg meer weten over wat XBMC precies is en hoe het er uit ziet (diverse Foto's) kijk dan op deze pagina !

 

 xbmc, xbmc streamer