silverstone lc16mr_zwart.3

MediaCenterWorld - multimedia pc, media pc

Wat is een multimedia pc of HTPC ?

Een multimedia pc is een eigenlijk een “normale” PC die gebruik maakt van enkele hardware matige aanvullingen en die verder is ingericht om als media pc in uw woonkamer te functioneren.
De totale audio en video ervaring ontstaat door gebruik te maken van programma’s en plugins die centraal worden weergeven in een aangepaste Multimediale schil met duidelijke en overzichtelijke vormgeving en zijn te bedienen via een afstandsbediening.

Er zijn natuurlijk wel enkele verschillen met een gewone PC t.o.v. van een multimedia pc:

* Geluidsproductie en energie verbruik.
Omdat de media pc meestal in de woonkamer geplaatst wordt is het van belang dat het systeem (zo goed als) onhoorbaar gemaakt worden. En als een media pc minder energie verbruikt betekend dit dat er ook minder warmte ontwikkeling is waardoor de fans minder hard hoeven te draaien.
Minder draaiende onderdelen betekend automatisch minder geluidsproductie.

* Een ander belangrijk punt van een multimedia pc is het gebruik van het “alles in 1” concept.
Dit houdt in dat veel functies waar men meerdere apparaten voor in gebruik heeft via de media pc direct gecombineerd worden in één apparaat.
Denkt u dan aan bijv. de volgende functies welke allemaal overzichtelijk met diverse inhoud zoals Covers, Wallpapers, Filminfo (Synopsis) worden weergegeven:

- Muziek luisteren, muziek aansturen met een afspeellijst met vrienden en familie
- Foto’s bekijken
- Films bekijken
- TV kijken met EPG (Electronische Programma Gids)
- TV-Opnamen bekijken, TV-Opnamen programmeren
- Mogelijkheid om “op afstand” met bijv. de SmatPhone of Tablet Muziek te beluisteren en Foto’s te bekijken, TV-opnamen te programmeren en TV-opnamen en Films te bekijken. Ook buiten de deur !
- Digitale radio en online radio via internet
- DvD of Blu-ray Speler
- DvD’s en Blu-Ray’s vanaf harddisk afspelen of via het netwerk vanaf een NAS

De behuizing van een multimedia pc dient bij uw interieur te passen. Daarom zijn er veel verschillende behuizingen die kunnen voldoen als media pc. Er zijn formaten met een breedte van 42-43 Cm zoals dat “gebruikelijk” is bij andere Audio en Video apparatuur, maar er zijn ook hele kleine, hele lage en volledig Fanless behuizingen.

Mocht u nog meer willen weten over een eventuele aanschaf van een multimedia pc, kijkt u hier dan eens rustig rond of neem via e-mail of telefoon contact met ons op.
Op deze website vindt u diverse pagina’s met diverse uitleg over allerlei onderwerpen en waar u alles eenvoudig en in normaal Nederlands (niet te technisch) kunt lezen.
De belangrijkste pagina voor uitleg over een multimedia pc en alles dat hiermee te maken heeft vindt u hier:
Lees hier ALLES wat u wilt weten over alle onderwerpen” alwaar meer dan 25 aspecten over allerlei onderwerpen uitgebreid worden toegelicht.

Ook is er de mogelijkheid om een Demo afspraak te maken.

 

multimedia pc, media pc