fractal design node 304_2

MediaCenterWorld - streaming server, streaming media server, streaming media

Wat is een streaming server of streaming media server?
 
 Een streaming server of streaming media server bestaat eigenlijk niet op de manier waaraan men denkt bij het lezen van de naam streaming server of streaming media server.
 Onder een streaming server verstaat MediaCenterWorld NIET een machine waar Windows Server op geïnstalleerd is en waarvandaan weer andere PC’s binnen het netwerk verbinding maken.
 Vanaf zo onmgeveer 2009 hebben we deze tijd eigenlijk wel een beetje gehad door de intrede van tal van mobiele apparaten, streamers en allerlei andere netwerk apparaten met bijv. DLNA welke steeds belangrijker zijn gaan worden binnen ons netwerk en het benaderen van alle media op veel verschillende plaatsen.
 Streaming servers of streaming media servers voor thuisgebruik bestaan daarom eigenlijk niet meer in de vorm waaraan je zou denken bij de benaming.
 
 Voor thuisgebruik en binnen het lokale netwerk is een Windows server overbodig geworden, onnodig en kostbaar bovendien.
 Vandaag de dag kan een streaming server zelfs al een (professionele) NAS zijn waarvandaan je streaming media naar de diverse apparaten binnen het netwerk beschikbaar stelt om deze te kunnen bekijken.
 Een streaming media server kan ook één “centrale” machine zijn (HTPC of MediaCenter) welke eventueel voorzien is van 1 of meerdere tuners en welke is ondergebracht in de woonkamer zodat in ieder geval de TV in de woonkamer hier alvast direct op kan worden aangesloten. Deze streaming server kan dan voorzien zijn van een of meerdere harde schijven waar alle media kan worden opgeslagen en van daaruit via het netwerk beschikbaar kan worden gesteld als streaming media en voldoet op deze manier ook tevens als NAS !

 

MediaCenterWorld bied enkele kant en klare "Live-TV & Media Server-NAS" systemen welke u op deze pagina kunt bekijken.
 

De belangrijkste pagina voor uitleg over HTPC’s of MediaCenterSystemen en alles dat hiermee te maken heeft vindt u hier:
 “
Lees hier ALLES wat u wilt weten over alle onderwerpen” alwaar meer dan 25 aspecten over allerlei onderwerpen uitgebreid worden toegelicht.

 

streaming server, streaming media server, streaming media