wat_20160215142807

Wat is een Mediacenter Systeem en wat kunt u er mee doen ?

Dit zijn de vele mogelijkheden van een HTPC of MediaCenterSysteem (uitgerust met het Extreme Software Pakket):

 

- Live-TV kijken en opnemen

- Live-TV en TV-opnamen kijken met Tablet, SmartPhone, Laptop, PC, enz.

- Films en Muziek DvD's kijken

- TV-opnamen & Films & Muziek DvD's op het ene apparaat bekijken en op het andere apparaat verder bekijken (van HTPC naar bijv. Tablet of SmartPhone of andersom)

- Muziek CD's beluisteren, afspeellijsten maken en muziek aansturen met Tablet of SmartPhone (de TV blijft dan uit staan)

- Windows MediaCenter met Tablet of SmartPhone bedienen (ook Windows kan met muisfunctie volledig aangestuurd worden)

- Met Tablet of SmartPhone TV-opnamen programmeren (ook buitenshuis!)

- Buitenshuis TV-opnamen, Films, Muziek DvD's en Foto's bekijken (een vaste internetaansluiting is dan wel een vereiste)

- Foto's bekijken, Fotoshow afspelen met 1 klik (foto's met muziek)

- Bekijk direct (met de afstandsbediening) vanuit MediaCenter; YouTube, weer, TV- TV-opnamen, TV-Gemist, Films, Muziek DvD's, NetFlix, PopCorn, Foto's, Picasa, enz, enz.......

- Verplaats TV-opnamen "automatisch" naar een NAS

- Gebruik Kodi

- Download en luister Muziek CD's

- Download en kijk Films (streaming)

- Rip Muziek CD's in formaat zonder enig verlies van kwaliteit

- Rip (Blu-Ray) DvD Films (verwijder evt. audiosporen, menu, enz)

- Converteer film materiaal voor gebruik (buiten de deur) op bijv. MP4 speler, Tablet, SmartPhone, enz.

- Maak professionele film(s) van je eigen (vakantie) Foto's & Film materiaal met overgangen, muziek en teksteffecten

- Wijzig Foto's (formaat, type, enz)

- Brand CD's en DvD's

- Beveiliging (Virus, Firewall en rommel opruimers)

- Officepakket met; Word, PowerPoint, Excel

- Speel Games

- en nog veel meer........................

 

De manier van het kijken naar televisie is de afgelopen jaren enorm veranderd. De TV is niet meer alleen de vierkante doos met een beeldbuis die programma's uit Hilversum kan ontvangen. Het is slechts een raam waardoor men naar de hele wereld kan kijken. Het kijken hiernaar is een belevenis geworden waar Televisie, Internet, Films, Muziek, handige toepassingen en interactiviteit samen komen. De MediaCenterSystemen van MediaCenterWorld bieden naast de conventionele manier van TV kijken ook alle mogelijkheden die u mag verwachten van de multimediale apparatuur en technieken van dit moment in de vorm van naadloze integratie binnen de systemen met tal van extra apps en handige software, alles met een eenvoudige, heldere bediening en volledige integratie met uw thuisnetwerk en zelfs via internet !


Een MediaCenterSysteem is een centraal álles in één apparaat binnen het netwerk waarvandaan alle media kan worden benadert en kan worden representeert.

Het systeem vervangt feitelijk alle andere audio & video systemen zoals; Video/TV-recorder, TV-Decoder (Satelliet, Kabel of Digitenne), Blu-Ray & DvD-Speler, Tuner-Versterker en wel zodanig dat er slechts één apparaat over blijft waarmee je alles kunt doen en dus ook maar één afstandsbediening nodig hebt.

Bekijk, beheer en organiseer alle media zoals; Muziek, Foto’s, Films en TV-Opnamen met de mogelijkheid om “op afstand” met SmatPhone (ook Android), Laptop, iPhone, iPad, XBOX of via internet foto’s te bekijken, muziek te beluisteren, muziek aan te sturen met een afspeellijst met vrienden en familie, TV-Opnamen programmeren, TV-Opnamen bekijken, het systeem bedienen met SmartPhone ed, enz, enz.

 

Elke MediaCenter is op de éérste plaats een "normale" computer, waarmee u alles kunt uitvoeren zoals u dat ook met elke andere computer kunt. U kunt dus internetten, spellen spelen, e-mailen, downloaden, enz, enz.....

Windows MediaCenter is het programma in Windows dat wij verder uitbreiden en voorzien van een fors aantal extra mogelijkheden om het gebruik uit te breiden en te vergemakkelijken. Bekijkt u anders onze Demo voor meer visuele uitleg zodat u kunt zien welke mogelijkheden u ter beschikking heeft als u één van onze systemen koopt !

U kunt Windows MediaCenter gebruiken om Live TV te kijken, op te nemen (programmeren) en te pauzeren.
U kunt uw gehele muziekverzameling op het systeem of via een externe (Netwerk) schijf archiveren en beluisteren óók vanaf andere locaties en zelfs buiten de deur of op vakantie !
Ook uw (vakantie) foto's en zelf opgenomen films kunt u met het mediacenter ordenen en bekijken en eventueel delen via internet om deze op een andere locatie te bekijken of te laten bekijken.
Uiteraard bestaat ook “gewoon” de mogelijkheid voor het spelen van spelletjes, CD's en DvD’s te branden en naar internet- en FM-radio te luisteren.
U kunt uw MediaCenter op de TV aansluiten, zodat het hele gezin, familie, vrienden en kennissen ervan kunnen genieten.
Voor diegene die niet de mogelijkheid hebben om met de MediaCenter TV te ontvangen kunt u het systeem tóch voor alle andere mogelijkheden gebruiken. Het kijken en opnemen van Life TV is eigenlijk slecht een klein onderdeel van het geheel.
U kunt dan TV-Gemist, Radio en Internet TV zien en luisteren, plus álle plugins gebruiken welke op het systeem aanwezig zijn. En natuurlijk kunt u ook gewoon Films, Muziek CD’s en Muziek DvD’s afspelen vanaf originele media of vanaf de (externe) harde schijf(ven) of via het netwerk !

Kortom; een MediaCenterSysteem kan feitelijk bij élke gebruiker dienst doen als één centraal systeem waarvandaan werkelijk álle media kan worden benaderd, verzameld, geordend, afgespeeld en opgenomen kan worden.
Een MediaCenterSysteem is écht een “out of the box” systeem en vervangt álle andere audio en/of video apparaten, zélfs de Digitale ontvanger kan verdwijnen.
Bijkomstig prettig voordeel is dat ook álle afstandsbedieningen in de la kunnen en dat u van nu af aan álles met slechts één afstandsbediening kunt bedienen !!

 

Als u tijd heeft om de volgende documenten te bekijken en te lezen kunt u zich nog meer inleven in alle mogelijkheden:

 

Dit is het MCW Extreme Software Pakket
Lees hier ALLES wat u wilt weten over alle onderwerpen
Media ordenen en afspelen uitleg (PDF bestand)

TV kijken

U kunt Windows Media Center gebruiken om TV-programma's (zowel live als opgenomen) te bekijken. U kunt zelfs live-TV onderbreken of terugspoelen zodat u niets hoeft te missen en daarna gewoon weer verder kijken. Ook bestaat de mogelijkheid om ondertiteling te selecteren bij het programmam dat u op dat moment bekijkt (mits teletekst wordt ondersteunt op dat kanaal)

Teletekst is dus ook gewoon onderdeel van een MediaCenter !

 

 

 

TV opnemen

Met Windows Media Center kunt u live tv-programma's en films rechtstreeks naar de computer opnemen. U kunt zelfs vooraf een opname plannen of automatisch nieuwe afleveringen van uw favoriete tv-series opnemen. Met een optionele afstandsbediening van Windows Media Center kunt u ook vanaf andere plaatsen in de kamer opnamen plannen en uw opnamen afspelen. Als u geen afstandsbediening voor Windows Media Center hebt, kunt u een muis en een toetsenbord gebruiken om de transportknoppen op het scherm te bedienen

 

Video's afspelen en afbeeldingen bekijken

Met Windows Media Center kunt u op allerlei manieren uw video's afspelen en uw digitale foto's bekijken. U kunt uw digitale mediabestanden ook ordenen, zodat ze gemakkelijker toegankelijk zijn vanaf de vaste schijf van uw computer of extern via het netwerk.

 

 

 

 

 

Muziek beluisteren

Of u nu op de bank of aan uw bureau zit, u kunt Windows Media Center gebruiken om uw favoriete nummers te vinden en bijvoorbeeld afspeellijsten te maken voor feestjes. U kunt zelfs een diavoorstelling van uw favoriete afbeeldingen op het scherm bekijken terwijl de muziek wordt afgespeeld.

 

 

 

Uw digitale media overal in huis afspelen

Stel dat u met Windows Media Center een leuk TV-programma hebt opgenomen op uw computer. Maar toen u het wilde bekijken, was net iemand anders uit uw gezin bezig op de computer. Wist u dat u het programma in een andere kamer kunt bekijken zonder nog een computer te kopen? Met een Windows Media Center-extender beschikt u in uw slaapkamer, op zolder, in de woonkamer of overal waar er een TV staat, over uw TV-programma's, foto's en video's.

 

 

Radio beluisteren

U kunt Windows Media Center gebruiken om naar FM- en internetradiostations te luisteren die beschikbaar zijn in uw regio en u kunt uw favoriete radiostations vooraf instellen.

 

 

 

 

 

 

Bibliotheek

De diverse mappen met mediaonderdelen zijn eenvoudig aan te passen en te voorzien van hun inhoud. U kunt mappen op de MediaCenter maar ook mappen van een andere locatie zoals een USB-schijf, Netwerkschijf, of andere PC toevoegen aan de bibliotheek.

 

De Gids met EPG

Via de EPG (Elektronische Programma Gids) kunt u alle TV en Radio zenders bekijken. Met de gids kunt u zoeken op categorie, zender, dag of tijd en kunt u uw favoriete opname starten of programmeren. Ook kunt u een serie opnemen, dus het opnemen van een programma dat dagelijks of wekelijks wordt uitgezonden.

 

 

Een cd of dvd afspelen in Windows Media Center

Met Windows Media Center kunt u audio- en gegevens-CD's afspelen, maar ook video- en gegevens-DvD's. U kunt commerciële CD's en DvD's gebruiken, maar ook CD's en DvD's die u zelf hebt gemaakt.

 

 

 

 

 

 

Een cd of dvd branden in Windows Media Center

 

U kunt een groot aantal verschillende typen CD's en DvD's branden in Windows Media Center. U kunt kiezen welk type DvD of CD u wilt maken op basis van hoe en waarmee u de inhoud wilt afspelen nadat deze op een schijf is gebrand.

 

 

 

 

 

Digitale media van Online media doorbladeren, streamen en downloaden in Windows Media Center

 

Windows Media Center biedt een aantal partnerprogramma's in Online media voor nog meer mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld spelletjes op aanvraag spelen, afbeeldingen delen, digitale muziek en radioprogramma's zoeken, films downloaden en video's via internet bekijken. Sommige van deze programma's worden vooraf op uw Windows Media Center-computer geïnstalleerd, andere vereisen installatie en weer andere werken via internet zonder installatie.

Extra Plugins, Extra gebruikersgemak !

Met de door MediaCenterWorld geïnstalleerde extra Plugins binnen in MediaCenter zorgen wij er voor dat u werkelijk álles vanuit MediaCenter "centraal kunt bedienen.
U hoeft dus niet terug te schakelen naar het Windows bureaublad om daarna een ander programma op te starten.
Wij zorgen er voor dat u op uw wenken wordt bedient en dat u werkelijk álles met alleen de afstandsbediening kunt bedienen.
Vandaar dat wij kunnen garanderen dat onze systemen vrouw én kind vriendelijk zijn ;-)

 

 

TV-Gemist

 

TV-Gemist is een essentieel onderdeel van onze systemen.
U kunt van alle bekende aanbieders kiezen in het aanbod dat zei beschikbaar stellen en dat op later termijn tóch nog kijken, óók als u het niet had opgenomen of als u systeem beschikt over slechts één tuner.
Houd u er wel rekening mee dat het aanbod vanaf deze applicatie via internet binnenkomt.
De kwaliteit van het aanbod kan soms heel erg goed zijn maar in sommige gevallen ook tegenvallen.
U bent afhankelijk van het aanbod zoals dat wordt aangeboden door de aanbieder via internet.

 

Alle Films, Muziek CD's & Muziek DvD's via één overzichtelijk menu oproepbaar

 

Deze Power-Plugin is werkelijk fantastisch en zorgt er voor dat u op schitterende manier uw gehele Film en Muziek collectie overzichtelijk en met erg veel informatie kunt onderbrengen op het systeem.
Met name de uitgebreide filminformatie spreekt al onze klanten enorm aan. Daar is alle info aanwezig zoals; Filmuitleg (Synopsis) speelduur, genre, acteurs/actrices, kwaliteit (DvD, Full-HD, enz) en nog veel meer. Bovendien worden er foto's, wallpapers en covers van films en muziek CD's & DvD's getoond om alles te complimenteren

 

 

Het startmenu wordt aangevuld met duidelijke knoppen en teksten vanwaar u de diverse configureerbare extra MediaCenter Plugins kunt opstarten en wijzigen.

 

Ook programma's om het systeem schoon te houden zijn aanwezig. Denk aan het legen van de diverse (onzichtbare) tempmappen, cashfiles, enz

 

 

 

Tal van extra programma's om het systeem zo goed als mogelijk aan te vullen en klaar te maken tot een compleet en uitgebreid systeem. U heeft verder echt niets meer nodig. Wat is hier aanwezig: Backup app, e-mail app, partitie app, terughalen van verwijderde bestanden, winzip & winrar, en meer.....

 

 

Ook zijn er een aantal extra programma's aanwezig voor het kopiëren, rippen en omzetten van de diverse CD en DvD bestandsformaten zodat u er op de een of andere manier altijd mee aan de slag kunt gaan en mee kunt doen wat u zelf het beste en makkelijkste vindt werken. Ook een e-mail programma, schoonmaakprogramma, partitieprogramma en winzip/winrar ontbreken niet.

 

Extra mogelijkheden

 

MediaCenterWorld maakt het u nóg makkelijker en zorgt er vanaf nu voor dat u voortaan ook al uw muziek CD's en Foto's vanaf een andere locatie en van over de gehele wereld kunt beluisteren en bekijken !

MediaCenterWorld voorziet vanaf vandaag élk systeem van simpele en handige programma's om vanaf élke locatie muziek te kunnen beluisteren en foto's te kunnen bekijken. U kunt zélfs opgenomen TV-opnamen op een andere locatie afspelen, mits de andere locatie over Windows 7 beschikt en voldoende capaciteit heeft om Live-TV te kunnen streamen en te kunnen afspelen.