MediaCenterWorld - xbmc

XBMC, nu "Kodi" is een opensource-programma, dat eenvoudig geinstalleerd kan worden op verschillende hardware en besturingssystemen. XBMC werd oorspronkelijk geschreven voor de Xbox, maar later kwamen daar versies bij voor Windows, Mac en Linux. Vanaf versie 9.04 ondersteunt XBMC of Kodi het Xbox-platform niet meer. Wel is er nog wel een team dat zich bezig houd om Kodi voor de orginele Xbox te updaten onder de naam XBMC4XBOX.

XBMC heette tot en met versie 13 XBMC het word nu Kodi genoemd en is de opvolger van de voorheen populaire Xbox Media Player (Xbox Media Center)

Kodi ondersteunt een grote verscheidenheid aan multimediaformaten en beschikt over functies zoals een afspeellijst, audiovisualisaties, diashows en weersverwachting. Daarnaast zijn er ook diverse uitbreidingen die beschikbaar worden gemaakt door derden. Als mediacenter kan Kodi zo goed als alle gangbare audio- en videobestandsformaten afspelen, alsmede afbeeldingen weergeven van elke interne of externe bron zoals CD's, DvD's, USB-drives, internet, en via LAN of WiFi

Door de rekenkracht van moderne hardware van pc's is Kodi in staat om HD-content te decoderen tot 1080p. De nieuwe versie van Kodi is ook in staat HD in het formaat Matroska (MKV) af te spelen, waarbij Kodi gebruik maakt van DXVA (DirectX voor Video van Microsoft), hierdoor wordt bij het afspelen tijdens het decoderen de GPU gebruikt van een nVidia- of Ati-videokaart waardoor het afspelen veel vloeiender zal verlopen. Het hinderlijke stotteren als een ondertitel wordt gebruikt behoort daardoor tot het verleden.

Hieronder enkele scherm afbeeldingen van de Kodi zoals wij die kunnen aanbieden (super compleet uiteraard)