digital_devices_tuner

Uitleg over de Digitale Tuner(s)

Op dit moment kan er worden gekozen uit 2 verschillende tuner merken nl. Digital Devices en Anysee.

Voor de aansluiting op de satelliet kán gebruik worden gemaakt van de wat oudere enkele Anysee tuners welke een stuk goedkoper zijn en waarbij én geen CI-Module nodig is én geen Cam-Module nodig is.............

Voor de aansluiting op de vaste kabel, Glasvezel of Digitenne wordt gebruik gemaakt van de dubbele Digital Devices tuners.

 

Bij het gebruik van de Anysee satelliet tuners is géén aparte Cam-Module nodig en kan de SmartCard direct in de tuner worden geschoven.

Deze satelliet tuners zijn nl. voorzien van een zogenaamde SoftCam.

De Digital Devices kabel en satelliet tuners zijn alleen leverbaar in een uitvoering mét Common-Interface Module die, i.c.m. een Cam-Module waar de SmartCard dan weer in gaat, alle gecodeerde zenders kan decoderen.

Helaas is dit laatste wel een duurdere oplossing t.o.v. de Anysee satelliet tuners, maar er is zitten ook weer de nodige voordelen aan m.b.t. de ondersteuning voor mobiele apparaten.

Het voordeel van de Digital Devices tuners is dan wel dat deze in de basis al direct een DualTuner is met 2 tuners op één kaart en kan deze met slechts één Coax-kabel worden aangesloten.

 

Elke Common-Interface Module kan i.c.m. een Cam-Module maximaal 3 tuners aansturen en zenders decoderen. Zou u 2 dubbele tuners willen gebruiken dan MOET u een extra CI-Module én een extra Cam module te nemen. 3 dubbele tuners (u heeft dan 6 tuners ter beschikking) kunnen worden aangestuurd met 2 CI-Modules en 2 Cam-Modules. Er is ook een dubbele CI-Module beschikbaar waar direct 2 Cam-Modules ingestoken kunnen worden.

 

Let u wel op het volgende: Elke Cam-Module dient ALTIJD voorzien te worden van een SmartCard. Dus bij gebruik van 2 Cams ook altijd 2 SmartCards !

 

U heeft altijd maar EEN Cam-Module en EEN SmartCard nodig tot maximaal 3 Tuners.

2 Digital Devices tuners hebben in totaal 4 tuners, dus bij 2 dubbele tuners en één setje Cam + SmartCard, zal de 4de tuner NIET werken, u heeft dan echt een dubbele of extra CI-Module met extra Cam én SmartCard nodig!

 

Bij elke MediaCenter is er een keuzemogelijkheid om 1 of meerdere tuners te nemen en in deze keuzemogelijkheid is prijstechnisch al rekening gehouden met het feit dat alle kabeltuners al zijn voorzien van een Common-Interface Module bij de provider(s) waarbij dat benodigd is. 

Daarbij kunt u zelf nog een losse Cam-Module in de bestelling meenemen als u die nog niet heeft.

 

1)     Een Common-Interface Module is een aparte module die verbinding maakt met de tuner en waar vervolgens de Cam-Module met de SmartCard weer in gaat.

2)     De Cam-Module is een module die er voor zorgt dat de codering van de kanalen gedecodeerd wordt zodat u de kanalen kan en mag bekijken (afhankelijk van uw abonnement)

 

De SmartCard wordt uiteindelijk weer in de Cam-Module geschoven en bevat uw "persoonlijke" abonnement.

 

Hieronder in de tabel kunt u zien welke tuner u bij welke provider nodig heeft en of u een Common-Interface Module nodig heeft i.c.m. een Cam-Module en SmarttCard:

 

 

Provider

Type Tuner

Werkt i.c.m. Digital Devices Tuner  

Common Interface nodig ?

Cam-Module nodig ?

Ziggo Basis pakket radio & TV

 

Digital Devices Cine CT

Ja

Nee

Nee

Ziggo Volledig HD pakket

 

Digital Devices DuoFlex CT

Ja

Ja

Ja

UPC Basis pakket radio & TV

 

Digital Devices Cine CT

Ja

Nee

Nee

CaiWay

 

Digital Devices DuoFlex CT

Ja

Nee

Nee

Recam

Digital Devices DuoFlex CT

Ja

Ja

Ja

DeltaKabel

Digital Devices DuoFlex CT

Ja

Ja

Ja

Kabel-Noord

Digital Devices DuoFlex CT

Ja

Ja

Ja

Digitenne (KPN)

Digital Devices DuoFlex CT

Ja

Ja

Ja

Glasvezel (DVB-C)

Digital Devices Cine CT

Ja

Nee

Nee

CanalDigitaal “Free-to-air”

Digital Devices CineS2

Ja

Nee

Nee

CanalDigitaal “HD-Kanalen”

Digital Devices DuoFlex S2

Ja

Ja

Ja

CanalDigitaal (Free-to-air & HD)

Anysee E30S2 of E7PS2

n.v.t.

Nee

Nee