huh

Waarom een stillere en zwaardere voeding

Op de eerste plaats is de voeding het "hart" van de computer en speelt hij dus een heel belangrijke rol mbt. de betrouwbaarheid van het systeem. Hoe beter de voeding, hoe betrouwbaarder het systeem !

Omdat de basis systemen een “standaard” (lees goedkopere en eenvoudige) voeding hebben is dit niet het ideale uitganspunt als u met name een stil maar ook betrouwbaar systeem wilt kopen.

De keuze naar een (duurdere) zwaardere en betrouwbaardere maar tevens stillere voeding is op de eerste plaats afhankelijk van het budget dat u wenst uit te geven maar zeker op de tweede plaats bepalend met de locatie van het mediacentersysteem.

Als u op een afstand van minder dan 3 meter van het systeem het leefgedeelte heeft waarin het systeem zich bevindt is het wenselijk een zwaardere en vooral stillere voeding te kiezen.

De standaard voeding produceert helaas nog wel wat “ruis” en een hoorbare bromtoon.

De zwaardere en stillere voeding  beschikt over een veel beter gelagerde koeler zodat het geruis beduidend minder is. Ook wordt er met kwalitatief betere componenten mbt. de elektronica gewerkt waardoor de voeding in zijn geheel erg stil zal zijn en ook géén bromtoon zal produceren.

Bovendien heeft de zwaardere voeding een 80+ certificering wat de efficiëntie wat het gebruikte vermogen ten goede komt. Deze voeding is dan ook erg zuinig in het stroomgebruik, wat niets te maken heeft met alleen maar het aangeduide wattage van een voeding.