huh

Waarom een stillere processorkoeler

Omdat de basis systemen een “standaard” (lees goedkopere en eenvoudige) processorkoeler hebben is dit niet het ideale uitganspunt als u met name een stil maar ook betrouwbaar systeem wilt kopen.

De keuze voor een stille processorkoeler is op de eerste plaats afhankelijk van het budget dat u wenst uit te geven maar zeker op de tweede plaats bepalend met de locatie van het mediacentersysteem.

Als u op een afstand van minder dan 3 meter van het systeem het leefgedeelte heeft waarin het systeem zich bevindt is het wenselijk om voor een stille processorkoeler te kiezen.

Standaard wordt de processor "boxed" geleverd: inclusief koeler dus. AMD en Intel hebben echter blijkbaar niet de moeite genomen om een stille koeler mee te leveren: als er veel vermogen van de processor wordt gevraagd, is het geluid van deze koelers duidelijk aanwezig

De stille processorkoeler beschikt over een veel beter gelagerde koeler zodat het geruis beduidend minder is. Bovendien is het formaat van de koeler van de stille processorkoeler fors groter waardoor deze minder hard hoeft te draaien omdat hoe groter de koeler is hoe minder hard deze hoeft te draaien om dezelfde koeling te verwezenlijken.

Ook beschikt de stille processorkoeler over een zogenaamde “heatpipe” welke er op de eerste plaats voor zorgt dat de warmte wordt afgevoerd naar een passief koellichaam, welke de warmte aan zijn omgeving zal vrijgeven. Pas als het koellichaam te warm wordt zal de koeler sneller gaan draaien om de warmte sneller en beter weg te laten voeren. Deze koeler draait dus veel minder snel als het systeem niet heel hard hoeft te werken.

Hiermee bereikt u dus een véél stiller systeem !