poppetje_ok

TouchScreen wat is dat en wat kan ik hiermee ?

Een "losse" touchscreen lijkt nog het meest op een platte LCD-televisie., maar dan veel kleiner.

Het is dan ook een LCD-scherm met als bijkomend voordeel dat het scherm aanraakgevoelig is door ultraroodsensoren die zijn ingebouwd.

Dat betekent dus dat je het scherm met een speciaal aanraakstokje of met  je vinger kunt bedienen.

Touchscreen informatieschermen zijn intuïtief te bedienen en worden daarom als zeer prettig ervaren.

    

 

Met een touchscreen kunt u het MediaCenterSysteem volledig bedienen en alle functies en mogelijkheden oproepen en uitvoeren.

Touchscreens kunnen ook onderdeel uitmaken van het MediaCenterSysteem en als zodanig geïntegreerd zijn aan de voorzijde van de behuizing.

Nadeel van een dergelijk systeem is toch wel dat de touchscreen op een “vaste” locatie staat en u dus altijd náár het systeem zelf toe moet om het te bedienen.

U kunt zich wel voorstellen dat als het systeem qua locatie lager is geplaatst dan laten we zeggen 120Cm u dus door de knieën of zelfs óp de knieën moet om het te kunnen bedienen !

Wel kan een systeem met ingebouwd touchscreen handig zijn als het op “aanraakhoogte” gepositioneerd is.

 

In veruit alle andere gevallen zal het veel handiger en prettiger werken als u een “los” touchscreen aansluit op het MediaCenterSystemen.

Bijkomend voordeel is dat u een los touchscreen op een andere locatie dan de MediaCenter kunt plaatsen en dus niet afhankelijk bent van de locatie van de MediaCenter !

Theoretisch zou u het touchscreen zelfs op bijvoorbeeld 20Mtr van het MediaCenter kunnen plaatsen en het systeem toch kunnen bedienen.

U zou het touchscreen dus ook in de nabije omgeving van het zitgedeelte kunnen plaatsen om het  MediaCenterSysteem snel en direct van dichtbij met het touchscreen te kunnen bedienen.

 

Bijkomend groot voordeel is dat de TV niet aan hoeft bij de bediening met een touchscreen.

Met name voor de audio enthousiastelingen onder ons kan dit een geweldige ervaring en meerwaarde zijn om op deze manier het systeem te bedienen en alle muziek via het touchscreen te benaderen en op te roepen zonder dat daarbij de TV aan hoeft te zijn.

 

Kortom: een touchscreen voegt een extra “visueel” bedieningsgemak op afstand van het MediaCenterSysteem toe.