Bestel
  • Beschrijving
  • Details en Specificaties

Nu met € 10,00 korting i.c.m. de Streacom Fanless ZF240 voeding

 

Behuizing: DB4B - Zwart – zónder optische sleuf (optioneel mogelijk)

Afmetingen: (BxDxH) 26 x 26 x 27 Cm

 

Fanless Design

Compatibel met ITX moederborden

2x Full height expansion slots

12x 2.5" SSD of 5x 3.5" schijven

 

 

Eigenschappen

elegante en verfijnde aluminium behuizing

volledig aanpasbare koel opties

2x Full height expansion slots

12x 2.5" SSD of 5x 3.5" schijven

Ideale behuizing voor high-end entertainment

MediaCenterWorld bied u de mogelijkheid om de door u los bestelde behuizing te laten voorzien van allerlei andere hardware zoals; Moederbord, Processor, Geheugen, SSD, Extra Schijven, enz, enz. en deze hardware volledig “op maat” te laten assembleren.
U heeft de mogelijkheid om deze “extra” componenten in de WebShop van MediaCenterWorld te bestellen en toe te voegen aan uw bestelling - onder de knop "Producten vanuit het magazijn" - óf door deze “extra” componenten elders te bestellen en te verzenden aan MediaCenterWorld waarna deze op maat voor u worden ingebouwd.
Bij álle losse behuizingen vindt u daarom de vraag of u de assemblage door MediaCenterWorld laat doen of dat u deze zélf doet.

Enkele voordelen van assemblage “op maat” met bestelde componenten op de WebShop van MediaCenterWorld:

1) Geen omkijken naar niet compatible componenten (denk hierbij aan moederbord/processor m.b.t. nieuwe modellen)
2) Geen omkijken naar het moeten bestellen van allerlei extra kabeltjes t.b.v. het aansluiten van bijv. een Optische Speler of extra Harde Schijven waar je in de regel áltijd extra adapter of aansluitkabeltjes voor nodig hebt. Deze worden u dan ook NIET in rekening gebracht en gelden als “extra services”
3) Alle hardware wordt getest op functionele werking
4) MediaCenterWorld controleert vooraf of de door u bestelde componenten compatible zijn met de bestelde behuizing en met elkáár.
5) Geen gedoe, niet nadenken en van alles zelf uitzoeken, gewoon bestellen en laten assembleren.

Extra noot 1: bij het toeleveren van externe componenten bent u zélf verantwoordelijk voor de compatibiliteit van de componenten onderling.

Extra noot 2: het eventueel moeten toevoegen van “extra” hardware (onvoorzien) wordt uiteraard apart in rekening gebracht.

Eigenschappen

Een meesterwerk van elegant en verfijnd aluminium

Volledig aanpasbare koel opties

2x Full height expansion slots

12x 2.5" SSD of 5x 3.5" schijven

Ideale behuizing voor high-end entertainment

 

Met de invoering van de DB4 heeft Streacom de meest ambitieuze en ventilatorloze behuizing tot nu toe gecreëerd. Met een “bisymmetrical” ontwerp dat uniek en “vet” is en wat de grenzen tussen technologie en kunst vervaagt.

Met de DB4 is niet alleen een herdefinitie ingesteld van hoe een PC-behuizing eruit zou kunnen zien, maar ook de maximale prestaties en compatibiliteit die haalbaar zijn uit een Fanless (ventilator loze) oplossing. Elk element van deze behuizing is "premium" Van de 13mm dikke geëxtrueerde aluminium zijpanelen tot het precisie CNC'd interne frame, alles is perfect uitgevoerd met het kenmerkende ingetogen ontwerp in het oog.

 

De identieke zijkanten van de behuizing dienen zowel als opvallend monolithisch exterieur en als convectie oppervlak (of koellichaam) t.b.v. component koeling en zijn de basis van de Fanless behuizing. De uitdaging was om een ​​efficiënt koellichaam te creëren dat er niet uitzag als een industrieel ontwerp, een die eigenlijk integraal zou zijn om de gladde buitenkant te creëren, en het resultaat spreekt voor zich. Elke zijde kan 65W aan warmteafvoer geleiden en kunnen worden gekoppeld tot een totaal van 120W totale CPU koeling.

 

Los van het indrukwekkende uiterlijk, lost de DB4 een van de grootste complexiteiten van het bouwen van een Fanless behuizing op. Traditioneel is de keuze voor een moederbord beperkt en alternatieve heatpipes zijn nodig, afhankelijk van de lay-out. Maar de DB4 herschrijft de regels. Met zowel het moederbord en de zijpanelen evenwijdig, worden de heatpipes loodrecht gemonteerd, weg van alle componenten. En in combinatie met de flexibiliteit van de universele bevestiging betekent dit dat vrijwel alle ITX moederborden compatible zijn met deze behuizing.

 

De bestaande CPU-bracket is ook opnieuw ontworpen en is nu universeel en compatibel met elke socket. Het bevat nu een koperen flexibele interface tussen de IHC en de heatpipes die een efficiëntere koperen thermische oplossing bied naar het koellichaam om de koelprestaties te verbeteren. Om de montage makkelijker te maken zijn alle zijpanelen uitneembaar net als de moederbord houder waardoor een open frame met veel toegankelijkheid ontstaat.

 

Voortbouwend op de innovatie van de F12C worden onderdelen gemonteerd met behulp van een universeel bevestigingssysteem zodat het ondersteunend is voor schijven, koellichamen en ook de ZF240 Fanless voeding, waardoor de componenten overal op het frame van de behuizing kunnen worden gemonteerd en waardoor een werkelijk modulaire en flexibele lay-out ontstaat.

 

De DB4 heeft een afmeting van 260 x 260 x 270 mm maar slaagt er toch in om een ​​ITX moederbord, een Full Dual-slot PCI-kaart (max 200mm) te huisvesten, tot 5 x 3,5" of 12 x 2,5" schijven (of veel combinaties daartussen), en kan worden gevoed door de Nano of ZeroFlex PSU oplossingen.

Ongelooflijke prestaties & style eigenschappen

De Streacom DB4 Fanless HTPC behuizing is alles wat High & Premium beoogt. Een opvallend monolithische ontwerp biedt een artistieke en verfrissende stijl op PC gebied, terwijl de zijpanelen ongekende efficiëntie in passieve koeling bieden.

 

13mm dik geëxtrudeerd aluminium zijpanelen
Meerdere zijpanelen voor een uitzonderlijke component koeling
Zandgestraalde afwerking voor stof en vingerafdruk bescherming

 

 

Denk "in-the-box"

Het ware potentieel van de Streacom DB4 zit hem in de premium behuizing

Het interne ontwerp van de Streacom DB4 maakt hem een ware kampioen

• Schijven en zijn niet aan traditionele locaties gebonden

• Schijven kunnen overal langs beide zijden van de behuizing worden gemonteerd in vrijwel elke positie

 

 

 

 

 

 

Ontketen het potentieel van de DB4

 

De open interne structuur, het flexibel ontwerp en uitgebreide koel mogelijkheden van de Streacom DB4 bieden de mogelijkheid voor het toepassen van krachtigere componenten

• Volledig Fanless Design

• 2 x volledige hoogte 200mm lange uitbreidingskaarten

 

 

 

 

 

 

Specificaties

 

Chassis Material: Premium Grade (6063) All Aluminium, 4mm Thick Extruded Panels

Color: Black – Sandblast Finish

Motherboard Compatibility: Mini-ITX

Internal Drive Bays: max 12 x 2.5″ or 5 x 3.5" *

Optical Drive Bays: Optical Kit for slim slot loading drive

Expansion Slot: 2 x Full Height Expansion Cards (MAX 200mm Length, 116mm Height**)

USB Ports: 2 x USB3.0, Bottom Facing

Power Supply: Full ATX, no Length Restrictions

Cooling: 4 x 6mm Heatpipes with 65W / Side Panel, Expandable to 110W***

Dimmension: 260 x 260 x 270mm (B x D x H)

Weight: 7,5 Kg

 

* Multiple combinations of both
** Pay attention to the AUX Power Connector orientation on the graphics card as this could increase the total height above the 116mm limit.
*** Additional heatpipes required. As with any passive cooling solution, environmental conditions will have an impact on the performance. A location with adequate air flow and moderate ambient room temperature is required.

 

 

Handleiding

 

             DB4 - LH6 Heat Pipe Kit - User Guide
PDF - 4.1MB
    DB4 - ODD Kit - User Guide
PDF - 2.5MB